Slip Slikket frugtfarver

Foto: Griotte

Tagged with:
 

Kan du lade være med at gå i skabet?

Når skabet kalder

Måske er du en af dem, der sagtens kan have en kasse marcipanbrød stående i skabet et halvt år efter den blev sat derind.

Godt for dig, du behøver ikke læse videre.

Men er du en dem, der besidder den helt særlige evne, at kunne HØRE marcipanbrødene kalde på dig. Eller posen med bolcher, lakridser eller småkagerne. Er du en af dem, som bare må udrydde al slik og chips indenfor rækkevidde så læs endelig videre – der ER hjælp at hente.

Et af de absolut bedste råd – hvis du gerne vil bestemme over slikket og ikke lade den søde trang bestemme over dig –  er at kontrollerer dit nærmiljø.

 

Du bliver, hvad du spiser – og du spiser, hvad du har i skabet

 Kontrollér dit nærmiljø. Din reptilhjerne som rigtigt gerne vil have dig til at spise sødt, salt og sukker er en værre dovendidrik. Dvs. den vil gerne UNDVÆRE en pose lakridser eller vingummi, hvis det betyder den skal arbejde for at få den. Hvis den derimod kan sende dig direkte ud i køkkenskabet kun et par trin væk, har du allerede tabt på forhånd.

Så det bedste råd til dig der kan høre marcipanbrødsfrekvens er: kontrollér dit nærmiljø. DROP slikket, kagerne og chipsene i skabet – ja på hele matriklen. DROP det især på din arbejdsplads og i handskerummet til køen på vej hjem.

Skift indholdet af skabet ud

Vil du gerne slippe for slikfrådseriets tømmermænd og de medfølgende humørsvingninger?
Lav en plan. Hav emergency gnaskerier i nærheden af den gode slags.

Lav fx en emergency snackbox som på billedet. Der er både, surt, sødt og konsistens til at tilfredsstille din oprørske sliktrang.

Slip Slikket emergency snackbox

 

Tagged with:
 

En sund is

En Magnum Classic ispind gemmer på ca. 12,5 sukkerknalder.
Derfor blev søndag forvandlet til testkøkken på disse skønne frossenpinde. Bananer i forklædning – som har ligget på lur i fryseren til en lækkersulten stund.

Nu er de prøvet, og det kan afsløres, at de næsten blev spist, førend de nåede at opnå, den der skønne cremede iskonsistens, som banan nu engang kan.

Til gengæld bruger man så ekstremt lang tid på at spise dem, hvilket virkelig kan sætte en stopper for hyggetrangen der let opstår foran fjernsynet. Men prøv at vent til de er lidt optøede, så får du virkelig en god isoplevelse.

 

Det skal du bruge:Slip Slikket bananer i forklædning

træspyd eller pinde til hjemmelavede ispinde

bananer – de små øko bliver mest delikate og håndterbare

yoghurt/ skyr / A38 – af rimeligt flydende konsistens

dvs. drys

 

Sådan gør du:

Forbered tallerkener med forskellige typer drys. I denne her omgang blev bananpops’ne dyppet i

  • kokosflager + revet citronskal 
  • hasselnødder + kakaonips
  • blåbærpulver og knuste frosne hindbær

 

- men der skal prøves andre versioner i weekenden, fx en med chokoladeovertræk, og kun fantasien sætter grænser.

Sæt bananerne godt fast på pindede og dyp dem i yoghurt og drys.

Læg dem på frys og spis dem, når du ellers ville have tømt skabet for godter – eller bare når du har lyst. Der er med garanti IKKE 12,5 sukkerknalder i sådan en lækkerbisken.

Rigtig god fornøjelse.

 

 

Tagged with:
 

Sammenlign produkter: sukkerindhold

 

Tandlægeforeningen har i samarbejde med Institut for Sygdomsforebyggelse, Region Hovedstaden, undersøgt indholdet af tilsat sukker i en række populære produkter inden for slik, kiks og sodavand mv.

Tandlægeforeningen har dels set på de enkelte produkters næringsdeklarationer samt kontaktet flere producenter for uddybende oplysninger om sukkerindholdet. På den baggrund er det oplyste indhold af tilsat sukker blevet omregnet til, hvad det så svarer til i antal sukkerknalder (dels pr. 100 g og dels i det givne produkt, der kan indeholde enten mere eller mindre end 100 g).

I nedenstående tabel er der alene fokuseret på mængden af tilsat sukker, da der ikke har været tilstrækkelige oplysninger til på samme måde at omregne naturligt sukker til antal sukkerknalder i et produkt. De angivne mængder er således udtryk for minimumindholdet af sukker i produkterne.

Så mange sukkerknalder indeholder slik, kiks og sodavand
I den midterste kolonne i nedenstående tabel fremgår antallet af sukkerknalder pr. 100 g af hvert produkt. I den højre kolonne fremgår antallet af sukkerknalder i hvert produkt i en specifik størrelse. 

 

Produktnavn og -type Antal sukker-knalder pr. 100 g Antal sukker-knalder pr. produkt
Rynkeby sød blandet saft (opblandet) 4,5 11,5 (250 ml)
Coca Cola  5 12,5 i glas med 250 ml25 i ½ liter75 i 1½ liter
Fanta Orange  5 25 i ½ liter
Faxe Kondi Booster, energidrik  5,5 13,75 ~ 14 (250 ml)
Twister, is  8,5 6,12 ~ 6 (72 g)
Filur, is  8,5 4,42 ~ 4,5 (52 g)
Magnum classic, is (oplysninger på Big Classic)  14,5 12,47 ~ 12,5 (86 g)
Flødeis med chokoladestykker og marcipan 8,5 42,5 (900 ml/500 g)
Stracciatella-is 13 65 (900 ml/500 g) 
Lossepladsen, bolsjer  44,5 75,7 ~ 75,5 (170 g)
Samba Flødeboller (Super Mix)  20,5 47,2 ~ 47 i 12 stk. (230 g)3,9 ~ 4 pr. flødebolle (19,2 g)
Toms Mega Mix  31 364,25 ~ 364,5 (1.175 g)
Smarties chokoladeknapper  31,5 68 i hele pakken (216 g)4,5 pr. æske (14,4 g)
Malaco Familie-guf  29 261 (900 g)
Panda lakrids (Beauvais)  25 100 (400 g)
Blandede stænger, 6 stk.  26,5 44,5 (168 g)7,5 pr. stang (28 g)
Toms Guldbarre, mælkechokolade  24,5 44,1 ~ 44 (180 g)
Malaco Snørebånd, jordbær  25 62,5 (250 g)
Toms kæmpe skildpadder (15 stk.)  24 100,8 ~ 101 i hele pakken (420 g)6,7 ~ 6,5 pr. skildpadde (28 g)
Twix Xtra  23 19,6 ~ 19,5 (85 g)
Chocofantstang  30,5 8,2 ~ 8 (27 g)
Kinder æg, 3 stk.  25 15 (60 g)5 pr. æg (20 g)
Nellie Dellies, saltlakrids  0,5 0,3 ~ 0,5 (90 g)
Maoam Happy Fruttis karameller  27,5 41,3 ~ 41,5 (150 g)
Haribo Matador Mix  24 40,8 ~ 41 (170 g)
Malaco Kick, lakridskaramel  18,5 3,5 (19 g)
Marie-kiks, 3 ruller a ca. 51 stk.  9,5 57 i 600 g19 pr. rulle (200 g)0,37 ~ 0,5 pr. kiks 
Rasmus Klump økologiske fuldkornskiks 11 16,5 (150 g)
Lys pålægschokolade  25,5 30,6 ~ 30,5 (120 g)
Toblerone mælkechokolade  28 112 (400 g)
Figenpålæg – min. 32 g sukker pr. 100 g (pba. info fra foodcomp.dk)  Min. 15,5 Min. 4 (i stang på 25 g)
Bisca pebernødder 13,5 67,5 (500 g)

 

kilde: http://www.tandlaegeforeningen.dk/Patienter/Gode_raad/Kost_taender/Forside_sukkerkampagne_2012/fakta_sukker_taender.aspx

Tagged with:
 

At sukker er tandlægernes skræk ved de fleste. At der er sukker i slik er også alment kendt. Men hvor store mængder sukker, det løber op i på en slikaften – ja, se tandlægeforeningens bud her.

 

Tagged with:
 

Toilettet – et frirum

Når man lige ser et billede af mig fra SlipSlikket, helt dullet op med kjole, lakerede negle og flagrende hår, er det nok ikke så nærliggende at forbinde det billede med toiletbåse. Sandheden er bare, at jeg har udviklet et ret så nært forhold til toilet- båse.

Som tidligere beskrevet, er jeg sådan et slags menneske, der meget let kommer i sine følelsers vold. Jeg har brugt rigtigt langt tid på, at vride og dreje mig selv ud af min naturlige form for at passe ind i andres. Når veninder, bekendte, fami- liemedlemmer, kærester etc. bad om MIN mening eller min hjælp, kunne jeg føle det ekstremt overvældende. Selv det at blive afkrævet et svar om et eller andet fuld- stændigt banalt, som fx. “Vil du sørge for det eller det“, kunne hyle mig så meget ud af den, at jeg uden at tænke på min egen kalender eller plan bare sagde ja.

Lone "Powerprinsesse" Rasmussen, Slip Slikket… og jeg blev ked af det, for jeg syntes ikke, jeg kunne leve op til alt det, jeg sagde ja til.
Tilbage til toiletterne. Kan du nikke genkendende til ovenstående? Kommer du alt for tit til at påtage dig alle mulige pligter og opgaver for andre?

 

Tricket er enkelt : Gå på toilettet! Sig til vedkommende “lige et øjeblik, jeg skal lige …“. Det er altid en gyldig grund til at forlade en presset situation. Når du så al- ligevel er derude, så sæt dig på kummen, luk øjnene, hold dig på maven og stil dig selv spørgsmålene:

 

  •  Er dette virkelig det bedste for mig?
  • Mærkes dette let og dejligt?
  • Hvad har jeg i virkeligheden brug for?

Det virker. Hvadenten det er kollegaen, din mor eller en potentielt alarmerende kagesituation, der venter dig udenfor toilettets trygge vægge, har du givet dig selv et pusterum, og lov til at mærke efter, hvad du egengtligt har lyst til.”

  – uddrag fra nydelsesakademiet / skodsliksdetox fra Slip Slikket på 7 uger

——————

Er du også træt af, at slik, vægt og dårlig samvittighed fylder sine tanker?
Så se mere om Slip Slikket på 7 uger

 

Banan + lakrids smoothie 2 store glas

 

Nogle gange har man bare lyst til lidt solskin og sommer på en grå regnvejrsdag.

Du skal bruge:

4-5 dl yoghurt natural

1 banan

5-6 dadler

½ tsk lakridsrod

saft og skal af ½ øko citron

lidt vanillepulver

1 nip stødt kanel

 

 

Det er så dyrt med det sunde liv

Vi får meget tit kommentarer om, at det er så dyrt eller besværligt at vælge bedre (og sundere) i en travl hverdag.

Slip Slikkets gode godter fra Netto

Fordommen om at man kun kan købe dyre ingredienser hos helsekosten, medfører at det pludselig bliver et projekt i sig selv, et ekstra stop på vejen med sure ulvetimebørn (ja, dem kan vi også gøre noget ved, men det bliver en anden gang) inden aftensmaden, huset, vasketøjet, kæresten og alt det andet skal plejes. 

Men ofte er det bedre valg ikke længere væk end tilbudshylden i NETTO.
Netto har fx  ret ofte tilbus på URTEKRAMS tørrede frugter. 150 g tørrede morbær eller 250 g soltørrede øko dadler. Sammen med 200 g mandler og lidt  godt  (evt. råt) kakaopulver rækker det til mange mange snacks.

Det er blot en lille ændring, men prøv alligevel næste gang du er i supermarkedet, lige at se om der ikke lige skulle være et bedre alternativ til bare èn af ingredienserne i kurven.

 

Ægstatiske Påskeæg – ren nydelse og næring


Måske har du allerede købt dig fattig i de supermarkedernes gigantudvalg af påskeæg. Måske er du lidt træt af Anthon Bergs klassike marcipanæg – ja, de der lidt tørre nogen. 

Skulle du have lyst til at kaste dig ud i lidt hjemmelavede lækkerier – ovenikøbet spækket med næringstoffer og smag – så er der her påskeægsopskrift nr. 2 (se påskeægsopskrift nr. 1 )


Nøddenougatfyld:

Slip Slikkets raw food påskeæg


3 store dadler uden sten (eller 6 små)

1 dl valnødder

½ dl pekannødder

1-2 spsk kokosolie efter hvor blød konsistensen skal være, alternativt kan du tilsætte lidt agavesirup eller appelsinsaft for fugtens skyld.


Er du den heldige indehaver af et køkkenskab med lucuma, lecithin granulat og/eller bipollen bliver fyldet bare bedre, men har du ikke, så bliver æggene også gode uden. 1-2 tsk af hvad du har.


Overtrækschokolade:

ca. 100gr.  kakaomasse

ca. ½ dl agavesirup

2 spsk kokosolie

Har du ikke kakaomasse, så kan du sagtens bruge chokoladen fra sidste opskrift, som lød sådanne her.


CHOKOLADE:

100g kakaosmør

60g rå kakaopulver

6 spsk agavesirup

vanillepulver og salt

 

Sådan gør du

Kør alle ingredienserne til fyldet i en foodprocessor. Form massen i ønsket størrelse – selvom de smager godt, kan det godt betale sig ikke at lave golfkuglestørrelser – de fylder virkelig godt i maven selv i små portioner ;-)

Sæt “æggene” i fryseren mens du laver overtrækschokoladen.

Smelt enten kakaomasse eller kakaosmør over et vandbad. Tilsæt de øvrige ingredienser i henhold til hvilken opskrift du følger.

Tag æggene ud af fryseren og dyb dem i chokoladen. Stil dem på bagepapir og dryp med ønsket pynt.  Der kommer en pynt guide senere – men kun fantasien sætter grænser.

Opbevares på køl og spises med nydelse.

Tagged with:
 

Daddelkugler på køl


Superlette, varierbare i det uendelige: disse himmerigsmundfulde er nærmest uundværlige.


Grundmassen:


lige dele mandler/nødder og bløde dadler – sæt dem lidt i blød hvis de er helt hårde. Kombiner med krydderier som peber, kanel, vanillepulver, stødt nellike, stødt ingefær eller kardemomme.

Daddeldelights fra Slip Slikket


Som dominerende smag kan du enten tilsætte kakao, mørk chokolade eller engelsk lakridspulver.


Alt du skal bruge er en foodprocessor – en blender kan ikke tage så tør en masse. Men de bløde dadler kan du ælte i hånden og så kværne nødderne i en løghakker eller en kaffe

- eller krydderikværn, hvis du ikke har en foodprocessor.


Alle ingredienserne æltes eller køres sammen. Tilsæt lidt fugt, hvis du synes, massen er for tør – gerne appelsinsaft. 
Form massen til kugler i mundrette bidder, og tril dem i kokosmel, kakao, lakridspulver eller en blanding. Har du ingen forbehold ift. chokolade, kan du køre en halv plade mørk kvalitetschokolade med i massen for lidt ekstra luksus. 

Eller prøv med nogle friske skud rosmarin og revet citronskal.

Kan opbevares på køl i op til 3 uger. 

 

Tagged with:
 

Kommende foredrag & events

2013
Der er pt. ingen planlagte foredrag.
Vil du gerne booke os? - det kan du gøre lige her: BOOK SLIP SLIKKET
Vil du gerne se online foredraget? SLIP SLIKKET ONLINE FOREDRAG
Vil du vide mere om vores 7 ugers kursus? SLIP SLIKKET PÅ 7 UGER

Facebook

2012 © All rights reserved Lone Rasmussen & Umahro Cadogan.

Nyhedsbrev

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få en gave.
Fornavn:
E-mail: